شرایط کار در دانمارک و ویزای GR1

دسته: مهاجرت به دانمارک


  در این مقاله سعی بر این شد تا مقداری در مورد شرایط و نحوۀ اخذ ویزای کاری دانمارکGR1 صحبت کنیم ، و دربارۀ تک تک موضوعات مختلف درمورد ویزای کار دانمارکGR1،  و نحوۀ اخذ ویزای کار دانمارک GR1، شرایطی که متقاضی ویزای کار دانمارک میبایست داشته باشد تا بتواند ویزای کار دانمارک را اخذ نماید ،

 

نحوۀ اقدام جهت اخذ ویزای کار دانمارک GR1برای متقاضیان علاقمند به کار در کشور دانمارک، و راههای اخذ ویزای کاری دانمارکGR1 برای متخصصان، و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار دانمارکGR1 ، مراحل اولیه اقدام جهت اخذ ویزای کار دانمارکGR1  و مدت زمان پروسۀ رسیدن به ویزای کار دانمارکGR1 ، مدت زمان و فرصت متقاضی کار در دانمارک جهت پیدا کردن کار در دانمارک و اینکه کدامین اشخاص واجد  شرایط اخذ ویزای کار دانمارکGR1 هستند و طبق سیستم امتیاز بندی دانمارک ، بسته به رزومۀ شخص کدامین اشخاص میتوانند جهت اخذ ویزای کار دانمارکGR1 اقدام نمایند ،

اطلاعات کاملی را برای شما عزیزان ارائه دهیم ، البته قطعآ بعد از خواندن این مطالب در مورد ویزای کار دانمارکGR1 و بررسی دقیق شرایط خود درمیابید که آیا واجد شرایط اخذ ویزای کار دانمارکGR1هستید یا خیر.

 

متقاضیان بسیاری جویای شرایط اخذ ویزای کار دانمارک و روند کار و مراحل اخذ ویزای کار دانمارکGR1 میگردند. دانمارک یکی از فعالترین کشورهای حوزۀ اتحادیۀ اروپا میباشد که در زمینۀ جذب نیروهای کار خارجی فعالیت گسترده ای دارد ، و اصطلاحآ ویزای کار Skilled Workerرا به متقاضیان کار در دانمارک ارائه میدهد، معمولآ کسانیکه متقاضی این نوع ویزا هستند از قبل در سایتها مقداری جستجو نموده و اطلاعات اولیه ای در مورد شرایط و نحوۀ اخذ ویزای کار دانمارکGR1 کسب نموده اند ، این شرایط بدین شرح میباشد که متقاضی ویزای کار دانمارکGR1، و جویای کار در دانمارک میبایست قبل از پیدا کردن کارفرما در دانمارک ، ویزای کار دانمارک GR1را اخذ نموده باشد ، و میبایست حداکثر تا سه ماه قبل از ورود به دانمارک جهت کار ، درخواست ویزای کار دانمارک GR1را به سفارت ارائه داده باشد. و نکتۀ خیلی مهم آنکه قبل از هرگونه اقدامی جهت اخذ این ویزا ، متقاضی میبایست مطمئن شود که واجد شرایط اقدام جهت این ویزا میباشد و امتیاز لازم را جهت اقدام برای اخذ ویزای کار دانمارک کسب کرده باشد.

 

  این نوع ویزای کار دانمارکGR1 از نوع ویزاهای کاری Point Based Systemمیباشد که بر اساس هر ویژگی و مهارت و مدرکی که متقاضی این نوع ویزا دارد ، امتیاز خاصی برای وی در نظر گرفته شده و در نهایت امتیازات با هم جمع شده و امتیاز نهایی بدست آمده از آن نشانگر آنست که متقاضی اخذ ویزای کار دانمارک واجد شرایط اخذ ویزای کار دانمارک میباشد یا نه. این نوع ویزا از این جهت بسیار شبیه به ویزای skilledانگلستان نیز میباشد. این ویزا به نام GR1شناخته میشود و متقاضی میتواند پس از اخذ این ویزا Danish Green Cardخود را نیز دریافت دارد. علاوه بر این دانمارک لیستی از شغل های مورد نیاز نیز برای اطلاع علاقمندان هر ساله اعلام میدارد که این لیست به نام Positive List Schemeمیباشد و متقاضی میبایست پیشنهاد شغل دریافتی از طرف کارفرما را ابتدا با این لیست مطابقت دهد.

 

ویزای کاری دانمارک GR1از نظر ماهیتی با ویزاهای Skilled Workerاسترالیاو کانادا نیز شباهت دارد ، با تفاوت اینکه ویزای کار استرالیا و ویزای کار کانادا ، از دو تا 4 سال و گاهآ تا 5 سال جهت معلوم شدن وضعیت پروندۀ متقاضی و اینکه ویزای کاری به وی تعلق میگیرد یا خیر ، به طول می انجامد و این روند بسیار طولانی و غیر قابل تحمل و ریسکی هم میباشد. ولیکن پروسۀ اخذ ویزای کار دانمارک در کمتر از 6-7 ماه به سرانجام رسیده و حتی در صورت رد شدن درخواست متقاضی جهت این ویزا ، حداقل آنکه وضعیت و تکلیف متقاضی ویزای کار دانمارک با سرعت بیشتری معلوم میگردد. و این عزیزان میتوانند با خیال راحت تری جهت کشورهای دیگر و پلن های دیگری اقدام نمایند و وقت و زمان کمتری را در این میان از دست میدهند.

 

در صورتیکه متقاضی کار در دانمارک از راههایی همچون پناهندگی و ویزای همراه در دانمارک حضور داشته باشند جهت کار در دانمارک نیازی به ویزای کار دانمارکGR1جهت کار در دانمارک نیازی نخواهند داشت و میتوانند در صورت پیدا کردن کارفرما مشغول به کار گردند. داشتن ویزای کار دانمارک برای متقاضی با مسئولیت سنگینی همراه میباشد و در صورت انجام کار غیر قانونی ، بلافاصله منجر به دیپورت متقاضی میگردد ، و همچنین مسئولیت کیفری و حتی مجازات زندان نیز در انتظار کارفرمای وی خواهد بود. این قانون شامل کارهای داوطلبانه و بدون حقوق نیز میباشد.

 

مقامات دولتی دانمارک پروندۀ شخص متقاضی را بر اساس اینکه چه قدر نیروی کار آمادۀ  کار در همین رشته ای که متقاضی ویزای کار درخواست نموده جهت پر کردن فرصتهای شغلی، در کشور دانمارک وجود دارد ، بررسی مینماید و تصمیم آنها بر این اساس شکل خواهد گرفت. و آنها هستند که تصمیم میگیرند که میزان مهارت و علم شخص متقاضی ویزای کار دانمارک ، استحقاق اخذ ویزای کار دانمارک را خواهند داشت یا خیر.

 

در نهایت بعد از اخذ ویزای کار دانمارک چیزی که اتفاق خواهد افتاد اینست که ، میبایست شما از یک کارفرما یک قرارداد نوشته شده و یا یک دعوتنامۀ کاری از یک کارفرما در دست داشته باشید. و حتمآ باید شرایط کار و حقوق دریافتی مطابق با استاندارد های تعریف شدۀ قانون کار کشور دانمارک باشد.

 

اکثر عزیزانی که قصد مهاجرت  به کشور دانمارک را دارند ، قصدشان از این مهاجرت دائمیست و هدفشان اخذ اقامت دائم و نهایتآ اخذ تابعیت کشور دانمارک و پاسپورت این کشور میباشد ، و یکی از راههای اخذ تابعیت این کشور آنست که متقاضی پس از آنکه ویزای کاری دانمارک را اخذ نمود ، پس از سه سال کار و پرداخت مالیات ، جهت اخذ اقامت دائم کشور دانمارک اقدام نماید. پس از اخذ اقامت دائم نیز میتواند بعد از گذراندن امتحان زبان دانمارکی و تاریخ کشور دانمارک ، تابعیت این کشور را نیز پس از مدتی کسب نماید و پاسپورت دانمارکی خود را نیز دریافت دارد. پاسپورت کشور دانمارک در ردۀ اول لیست اعتبار جهانی پاسپورت ها قرار دارد ، بدین صورت که با داشتن این پاسپورت میتوانید به 130 کشور دنیا بدون احتیاج به اخذ ویزا سفر نمایید.

 از دیگر راههای اخذ تابعیت کشور دانمارک ، یکی اخذ تابعیت از طریق والدین است و دیگری از طریق قبول تابعیت میباشد. و یکی دیگر از راههای اخذ تابعیت دانمارک آنست که با داشتن ویزای اقامت موقت ، ولیکن بطور مداوم به مدت 9 سال در دانمارک زندگی کرده باشید و در اینصورت نیز میتوانید تقاضای اخذ تابعیت نمایید. و این شرایط برای پناهندگان به کشور دانمارک بمدت 8 سال میباشد، و پس از زندگی مداوم به مدت 8 سال در دانمارک میتوانند تقاضای تابعیت و پاسپورت نمایند.

 

اگر شما بر طبق شرایطی که میبایست آن را دارا باشید تا واجد شرایط اخذ گرین کارت دانمارک شوید ،و شما میتوانید امتیاز قابل قبولی از نظر شرایط سن و میزان تحصیلات و مهارت زبان انگلیسی و سوابق کاری ، کسب نمایید ، به شما اجازه داده خواهد شد که بعد از اخذ گرین کارت دانمارک به مدت سه سال در دانمارک زندگی نموده و بدنبال کار نیز بگردید. و داشتن پیشنهاد کاری از قبل نیز مورد نیاز نخواهد بود.

 

همچنین کشور دانمارک مدت کوتاهیست که مقداری در قوانین و شرایط ویزای کاری خود تغییراتی داده و شرط سن فرد متقاضی ویزای کار دانمارک از حداکثر 40 سال ، برداشته شده و متقاضیان با سنین بالای 40 سال نیز میتوانند در صورت دارا بودن شرایط دیگر جهت اخذ ویزای کار دانمارک اقدام نمایند.

 

مشاغل بسیار زیادی در Positive List Schemeوجود دارد که نشانگر کمبود نیروی کار  ماهر در این زمینه ها در کشور دانمارک میباشد ، اگر شغل شما در این لیست قرار گرفته ، شما میتوانید در مدت بسیار کوتاهی این مشاغل را کسب و اجازۀ اقامت کشور دانمارک را دریافت دارید. مشاغل این لیست در عنوان های کلی و فیلد های کاری بشرح دسته بندی ذیل آمده اند:

 

Academic Work includes project management, engineering occupations, lawyers, doctors, and other professional occupations

 

Construction

 

Hotel, Restaurant, Kitchen, Canteen

 

IT and Telecommunication

 

Management

 

Educational, Social and Religious Occupations

 

Sales, Purchases and Marketing

 

Health, Healthcare and Personal Care

 

Freight Forwarding, Postal Services, Storage and Engine Operation

 

Education and tuition

 

اگر پیشنهاد کاری ای از یک کارفرمای دانمارکی با حقوق پرداختی بیش از DKK 375,000 (approximately USD 80,000)دارید ، شما واجد شرایط اخذ ویزای اقامت و کار کشور دانمارک تحت عنوان Pay Limit Schemeخواهید بود.


اگر موفق به اخذ ویزای کار و اقامت در دانمارک شده اید ، میتوانید همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز بعنوان همراه با خود به دانمارک برده ، و همسرتان نیز بعنوان همراه شما در کشور دانمارک  در طول مدت زندگی در دانمارک اجازۀ کار خواهد داشت.

 

عزیزانی که بدنبال اخذ ویزای کار دانمارک GR1هستند میبایست دارای شرایط ذیل باشند تا واجد شرایط اقدام جهت درخواست ویزای کار دانمارک گردند :

 

1.       سن ( ترجیحآ زیر 40 سال ) البته این قانون در سال 2015 برداشته شد.

 

2.       مدرک تحصیلی از مقطع فوق لیسانس و به بالا

 

3.       آشنایی به زبان انگلیسی و داشتن مدرک آیلتسIELTS  آکادمیک با نمرۀ 7 و به بالا

 

4.        داشتن سابقۀ کاری مرتبط با رشتۀ تحصیلی ، حداقل 4 سال

 

بعلت تشابه شرایط لازم جهت اخذ این ویزا با شرایط اخذ ویزای کاریابی آلمان و ویزای کاریابی اتریش و ویزای کاریابی آفریقای جنوبی ، و سخت گیری نسبی سفارت های کشورهای اسکاندیناوی و دانمارک، جهت صدور روادید برای ایرانیان و اتباع کشورهای همسایۀ ایران ، خیرخواهانه پیشنهاد میکنیم تا از اقدام جهت اخذ ویزای کار دانمارک بدون کسب صلاح و مشورت از وکیل با تجربۀ امور بین الملل و مهاجرت جلوگیری بعمل آورده و حتی در صورت صلاحدید وکیل امور مهاجرتی خود ، میتوانید جهت ویزای کاریابی آلمان و ویزای کاریابی اتریش و ویزای کاریابی آفریقای جنوبی ، اقدامات لازم را بعمل آورید ، این ویزاها و شرایط اخذ ویزا از این سفارات فعلآ در شرایط کنونی از ثبات بیشتری برخوردارند.

 

زندگی در دانمارک

 

همانطور که میدانید کشور دانمارک یکی از پرطرف دارترین کشورها می باشد و از انجایی که سوالات متعددی در رابطه با دانمارک وجود دارد، در این مقاله سعی نمودیم با بیان اطلاعات به روز شده شما را در انتخاب این مسیر یاری نماییم.

 

 

 

پادشاهی دانمارک کشوری است در شمال اروپا که پایتخت آن کپنهاگ است. جمعیت این کشور ۵٫۵میلیون نفر و زبان رسمی آن دانمارکی است. جزایر فاروو گرینلند بخشی از پادشاهی دانمارک به‌ شمار می‌آیند اما به ترتیب در سال‌های ۱۹۴۸و ۱۹۷۹به آن‌ها خودگردانی اعطا شده‌است. دانمارک جنوبی‌ ترین کشور اسکاندیناوی است و تنها مرزی که دارد با کشور آلمان است. پلی دریایی به نام پل اورسوند، دانمارک را به سوئد متصل می‌کند.

 

 

پرچم کشور دانمارک که شامل یک صلیب سفید در میان آن است قدیمی‌ ترین پرچمی در جهان است که از سال ۱۸۲۱تا به حال استفاده می‌شود. صلیب سفید این پرچم را در پرچم کشورهای سوئد، نروژ، فنلاند و ایسلندهم می‌ توان دید.

 

خاک اصلی دانمارک به پنج استان و ۹۸شهرستان تقسیم شده‌است. استان‌های دانمارک عبارتند از هوودستادن، نوردیولند، میدیولند، شیلند، و سید دانمارک.

 

واحد پول کشور دانمارک، کرون دانمارک(Danish Krone) است و با حروف اختصاریDKK مشخص می شود. کرون دانمارک تقریباً ارزشی برابر با کرون نروژ(Norwegian Krone) دارد و از نوسانات بسیار کمی برخوردار است.

 

 

زبان کشور دانمارک

 

زبان رسمی این کشور، دانمارکی است که از خانواده زبان‌های هندواروپایی، شاخه زبانهای ژرمنی بوده و با زبان‌های سوئدی و نروژی زیرشاخه شمالی زبانهای ژرمن را می‌سازد.

 

 

مردمان کشور دانمارک

 

 

بیشینه مردم دانمارک اسکاندیناوی است و با مردم سوئد و نروژ خویشاوندند. اسکاندیناویایی‌ها از تبار وایکینگ‌ها و شاخه‌ ای از نژاد ژرمن هستند. ۸٫۵٪مردم مهاجرانی هستند که بیشتر از کشورهای جنوب آسیا و خاورمیانه به دانمارک آمده‌اند. طبق تحقیقات یونسکو مردم دانمارک به خوشبخت ترین مردم روی زمین شهرت دارند و چندین سال متوالی هم مقام اول در رضایتمندی از زندگی را کسب کرده‌اند.

 

 

ورزش در کشور دانمارک

 

فوتبال، پرطرفدارترین ورزش کشور دانمارک است  قایقرانیو دیگر ورزش‌های آبی نیز طرفداران فراوان دارد و هم‌چنین هندبال، بدمینتون و ژیمناستیک. گروهی از مردم نیز به ورزش اتومبیل‌ رانی علاقه‌ مندند. یکی از قهرمانان مسابقات ۲۴ساعته لا مانس، تام کریستنسن اهل دانمارک است.

 

 

اقتصاد کشور دانمارک

 

اقتصاد دانمارک در سال‌های اخیر به دلیل رشد خصوصی‌ سازی، توسعه زیادی پیدا کرده است.البته افزایش صادرات و سرمایه‌ گذاری نقش مهمی در این توسعه اقتصادی ایفا کرده است. روابط دانمارک با کشورهای اروپایی، از ابتدای عضویت در اتحادیه اروپا در سال 1973 میلادی، روابط محکمی بود که آینده این کشور را رقم زد. این کشور همچنین عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز هست. این کشور منابع زیادی ندارد. با این حال روزانه 342 هزار بشکه نفت تولید می‌کند و 320 هزار بشکه آن را صادر می‌کند و برای مصارف داخلی خود 164 هزار بشکه در روز نفت وارد می‌کند. دانمارک از تولیدکنندگان و صادر کنندگان بزرگ گوشت، کره، پنیر و تخم‌ مرغ در جهان است. این کشور محصولات خود را به کشورهای آلمان، سوئد، انگلستان، آمریکا، نروژ، هلند و فرانسه صادر می کند. ماهی، دارو و مبلمان بخش دیگری از صادرات آن را تشکیل می‌دهد. همچنین دانمارک از کشورهای آلمان، سوئد، نروژ، هلند، انگلستان، چین و فرانسه ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه کارخانه های صنعتی، مواد شیمیایی، سموم و بذرهای کشاورزی وارد می کند.

 

 

 

هزینه های زندگی در دانمارک

 

هزینه های زندگی برای مهاجران، نقش بزرگی را در زندگی اجتماعی و کاری آنها ایفا می کند. همانطور که شما عزیزان هم این موضوع برایتان حائز اهمیت هست میخواهید بدانید که هزینه های زندگی در کشور دانمارک به چه میزانی می باشد و ایا با کار کردن میتوانید این هزینه ها را تامین کنید یا خیر؟

 

در کشور دانمارک موارد مالی زیادی وجود دارد که یک فرد مهاجر باید از آنها آگاه باشد، که از آن جمله می توان به مواردی چون مالیات، مخارج زندگی و حقوق اشاره کرد. اگرچه کشور دانمارک دارای مالیات بالایی نسبت به بعضی از کشورهای اروپا است اما هزینه این مالیات صرف خدمات رفاه اجتماعی، می شود.

 

البته برای مهاجرانی که ازطرف دولت دانمارک برای بازار کار، بسیار مورد نیاز می باشند و جزو مشاغلHigh Demand هستند، برنامه مالیاتی ویژه ای وجود دارد که با داشتن شرایط خاصی در کار، مالیات بر درآمد را تا 25 درصد در طی سال یا 33 درصد در طی 5 سال، کاهش می دهد. اگرچه هزینه های زندگی در دانمارک بالا می باشد اما به همان میزان، دستمزد و حقوق نیز در این کشور بالاست؛ بطوری که درسال 2009 با پایین آمدن هزینه های درمانی و مالیات بر درآمد، سطح حقوق همچنان بالا باقی ماند.

 

 

کیفیت زندگی در دانمارک

 

بسیاری از مطالعات بین المللی، ساکنان دانمارک را در جایگاه بالا در رتبه بندی رضایت مندی عمومی و یک قوم خوشحال و شاد، قرار داده اند. این خرسندی ظاهری از زندگی از فاکتورهایی چون مردم، فرهنگ، تفریح و مخصوصاً زندگی خانوادگی در مقابل ارزش هایی چون پول یا توانایی مالی، تأثیر گرفته است. مطالعاتی وجود دارند که نشان می دهند با بهترشدن استانداردهای زندگی مردم، معمولا رضایت آنها از زندگی هم افزایش می یابد، البته در این میان موارد استثنایی هم وجود دارند، مثلا بعضی از کشورها زیاد از این قاعده پیروی نمی کنند و گاه علیرغم بالا رفتن کیفیت زندگی، خوشی زیر دلشان را می زند. شاید بهتر باشد اینطور بگوییم که ترکیبی از ثبات اقتصادی و اجتماعی در کنار حس خوشبینی، باعث شادی جوامع می شود.

بسیاری از مهاجران بر کیفیت بالای زندگی و فرهنگ کاری به عنوان خصوصیات کشور دانمارک تأکید فراوان دارند. آن ها اغلب انتخاب خود را برای آمدن به دانمارک بر روی فاکتورهایی چون پایداری اجتماعی، یک پهنه وسیعی از فرصت ها و سیستم درمان و تحصیلی خوب، سیاست کاری انعطاف پذیر، و دیگر جنبه های اجتماعی، مبنا قرار می دهند. همچنین بعضی دیگر به جنبه های ایدئولوژی بیشتری همانند عقاید دموکراسی و امنیت اجتماعی موجود در این کشور اهمیت می دهند وقتی دانمارک را برای کار انتخاب می کنند.

 

 

 

جاذبه های دیدنی کشور دانمارک

 

از تپه های ماسه ای تا سواحل باز، از چمنزارهای شمال و غرب "یولند" تا شهرها و جنگل های شرق "یولند"، از زمین های باتلاقی جنوب "یولند" تا "مجمع الجزائر فون"، از طبیعت برون شهری "شیلند" تاصخره های سفید" مون"، همه و همه از جاذبه های کشور دانمارک می باشند.

 

به هر نقطه از کشور دانمارک بروید، چشم انداز زیبای دریا در مقابل دیدگان شما قرار دارد. هیچ مکانی در دانمارک تا کنار دریا بیش از 50 کیلومتر فاصله ندارد و با بیش از 7300 کیلومتر خط ساحلی، داشتن یک ساحل اختصاصی دور از دسترس نیست. مسیرهای تماشایی، مانند مسیر مارگوریت، با گذر از راه های پر‌پیچ ‌و‌خم برون شهری و شهرهایی با قدمت قرن ها تجربه، از بهترین های دانمارک را به ارمغان می آورند.

 

درباره کشور دانمارک

دانمارک یکی از شادترین کشورهای دنیا بوده و دارای یکی از معتبرترین پاسپورت های دنیا می باشد. خوشبختانه اداره مهاجرت دانمارک اقدام به اخذ مهاجر از طریق نیروی کار ماهر نموده است.

این سیستم از انواع سیستم های امتیازی می باشد در این روش امتیاز های شما در یک سیستم امتیاز بندی که از طرف دولت دانمارک معرفی شده محاسبه می شود و در صورتی که 100 امتیاز کسب نمایید امکان اخذ ویزا برایتان وجود خواهد داشت. فرد دارنده گرین کارت، مجاز به کار کردن در دانمارک می باشد. در این روش به متقاضی و خانواده او تا مدت سه سال ویزا اعطا می گردد. پس از انقضای 12 ماه ویزای متقاضی نهایتا تا چهار سال دیگر تمدید می گردد.

 فرد دارنده گرین کارت بعد از گذشت پنج سال در صورتیکه حداقل سه سال از پنج سال را در دانمارک شاغل بوده باشد، می تواند تقاضای اقامت دائم را مطرح نماید. در نهایت، بعد از گذشت 9 سال از تاریخ اخذ اولین ویزا، فرد مجاز به اخذ پاسپورت دانمارکی خواهد شد. با دریافت ویزا از این طریق شما حق راه اندازی بیزینس شخصی خود را نخواهید داشت.

 پادشاهی دانمارک

کشوری است در شمال اروپا و پایتخت آن کپنهاگ است. جمعیت این کشور ۵٫۵ میلیون نفر و زبان رسمی آن دانمارکی است ولی زبان‌های فاروئی، گرینلندی و نیز به عنوان زبان‌های محلی در این کشور رسمیت دارند. واحد پول این کشور کرون دانمارک است و با این وجود که این کشور در سال ۱۹۷۳ به اتحادیه اروپا پیوسته اما به حوزه اروپا وارد نشده است. ۸۰٫۴ درصد مردم دانمارک مسیحی لوتری هستند. گرینلند و جزایر فارو بخشی از پادشاهی دانمارک به شمار می‌آیند اما به ترتیب در سال‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۷۹ به آن‌ها خودگردانی اعطا شده است. دانمارک جنوبی ترین کشور حوزه ی اسکاندیناوی است و تنها مرزی که دارد با کشور آلمان است پلی به نام اورسوند است که دانمارک را به سوئد وصل می‌کند.

 دانمارک از اعضای مؤسس سازمان ملل و ناتو است. کشور دانمارک دارای دولت رفاه ‌است و از نظر پایین بودن اختلاف درآمد مردم ، رتبه ی اول جهان است. دانمارک از نظر درآمد سرانه در رتبه هفتم جهان قرار دارد و در بررسی‌های سالانه، مردم آن مکرراً به عنوان ((راضی‌ترین)) مردم جهان اعلام می‌شوند و این کشور به عنوان کشوری با کمترین فساد اداری در جهان به شمار می‌آید.

پرچم این کشور که شامل یک صلیب سفید در میان آن است قدیمی‌ترین پرچمی در جهان است که از سال ۱۸۲۱ تا به حال برافراشته می شود. صلیب سفید این پرچم را در پرچم کشورهای سوئد ، نروژ، فنلاند و ایسلند هم می‌توان دید.

کشور پادشاهی دانمارک بعد از کشور ژاپن دارای قدیمی‌ترین خاندان پادشاهی است. دانمارک دو سرود ملی دارد: یکی سرود شهروندان (با نام سرزمین دوست داشتنی) و دیگری سرود سلطنتی (به نام شاه کریستیان نزد دکل رفع ایستاد). آب و هوای دانمارک معتدل و مرطوب است و تابستان های معتدل و زمستان های سردی دارد. جزیره‌ی بورنهلم – در شرق – چندان معتدل نیست.

دموکراسی

در دانمارک قانون اساسی دانمارک یا حکومت مردمی در سال ۱۸۴۹ بنیاد گذاشته شد. این قانون جانشین حکومت مطلق شد که بر طبق آن پادشاه از سال ۱۶۶۰ اختیار تام را داشت. پایه آن، قانون اساسی ژوئن ۱۸۴۹ بود که اولین قانون اساسی دمکراتیک دانمارک بود. با وجود تغییرات در قانون اساسی، اصول آنرا می‌توان هنوز در قانون اساسی فعلی مورخ ۱۹۵۳ یافت. با تغییر قانون اساسی در سال ۱۹۱۵ به زنان حق رأی داده شد. دانمارک حکومت مشروطه پادشاهی دارد و از سال 1945 عضو سازمان ملل است. نظام دموکراسی در تمام این سال‌ها تغییر کرده است، به عنوان مثال در سال ۱۹۱۵، حق رأی به زنان نیز اعطا شد. قانون اساسی کنونی در سال ۱۹۵۳ تعدیل شده است، ولی بیشتر اصول آن از شکل اولیه خود بدون تغییر باقی مانده است. پارلمان که فولکتینگت (Folketinget) نام دارد قوانین دانمارک را به رأی گذاشته و تصویب می‌کند. پارلمان دانمارک دارای ۱۷۹ عضو است که از احزاب سیاسی مختلف بوجود آمده است. اعضای پارلمان در هر نوبت برای یک دوره خدمت چهار ساله انتخاب می‌شوند. با این حال نخست وزیر می‌تواند قبل از این دوره چهار ساله پارلمان را منحل کرده و خواستار انتخابات عمومی شود. دو تن از اعضای پارلمان دانمارک در گرینلند و دو تن از آنها در جزایر فارو انتخاب می‌شوند.

 تقسیمات کشوری

در تقسیمات کشوری جدید دانمارک که در سال2007 انجام شد، خاک اصلی کشور دانمارک به پنج استان (که در دانمارکی Region نامیده می‌شود) تقسیم گردید. خاک اصلی دانمارک به پنج استان و ۹۸ شهرستان تقسیم شده است. استان‌های دانمارک عبارتند از هوودستادن، نوردیولند، میدیولند، شیلند و سید دانمارک. گرینلند و جزایر فارو نیز دو قلمرو برون‌مرزی و خودگردان دانمارک به شمار می‌آیند.

 اتحادیه اروپا

از سال ۱۹۷۳ دانمارک عضو اتحادیه اروپا – که سابقاً بازار مشترک اروپا نامیده می‌شد – بوده است. در طی دوران عضویت دانمارک، اتحادیه اروپا در فعالیتهای بیشماری نفوذ پیدا کرده است و مردم دانمارک اغلب در مسائل مربوط به رابطه کشور با اتحادیه اروپا به دو دسته تقسیم شده‌اند.

 سازمان ملل متحد

دانمارک با عضویت خود در سازمان ملل در کمک به نیازمندان و برقراری صلح و ایجاد رشد و پیشرفت در دنیا و پیشبرد احترام به حقوق بشر تلاش کرده است. جمعیت دانمارک بیش از ۵،۴ میلیون نفر است. ۸۵ درصد از این جمعیت در شهرها زندگی می‌کنند. تقریباً ۱،۶ میلیون نفر در پایتخت یعنی کپنهاگ حوزه کپنهاگ بزرگ زندگی می‌کنند. دومین شهر بزرگ دانمارک آرهوس (Århus) با جمعیتی در حدود۳۰۰۰۰۰ نفر می‌باشد. زبان رایج در کشور دانمارکی است. تقریباً ۵ درصد از کل جمعیت دانمارک یعنی حدود ۲۷۰۰۰۰ نفر خارجی هستند – که شامل مردم کشورهای شمال اروپا، اروپای مرکزی ، آمریکای شمالی، خاورمیانه و آفریقا آسیای جنوبی می‌شوند.

 جغرافیا

دانمارک بخشی از اسکاندیناوی است. دانمارک، ۴۳٬۰۶۹ کیلومتر مربع وسعت دارد و از خاور به دریای بالتیک ، از غرب به دریای شمال، از جنوب به کشور آلمان و از شمال به تنگه اسکاژراک محدود می‌شود. به دلیل فراوانی جزایر، دانمارک دارای خط ساحلی طولانی به طول ۷٫۴۱۳ کیلومتر است. بیشتر نقاط دانمارک در نزدیکی ساحل دریا قرار دارند و بخش وسیعی از خاک کشور دانمارک را زمین‌های کشاورزی تشکیل می‌دهند. دانمارک فاقد کوهستان است و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح دریا به ۱۷۳ متر می‌رسد.

دانمارک سرزمینی کم ارتفاع است و از جلگه‌ای سرسبز و بسیار حاصلخیز، و مراتع فراوان تشکیل یافته است. رودهای آن کوتاه ولی پرآب است، از جمله استورو، اسکیرن، وارده و گودنا. بلندترین نقطه کشور ۱۷۳ متر ارتفاع دارد. آب و هوای آن معتدل و مرطوب و پر باران است.

دانستنی های کشور دانمارک (1)

پادشاهی دانمارک کشوری است در شمال اروپا. پایتخت آن کپنهاگ است. جمعیت این کشور ۵٫۵ میلیون نفر و زبان رسمی آن دانمارکی است. زبان‌های فاروئی، گرینلندی و آلمانی نیز به عنوان زبان‌های محلی در این کشور رسمیت دارند. واحد پول این کشور کرون دانمارک است و با اینکه این کشور در سال ۱۹۷۳ به اتحادیه اروپا پیوسته اما به حوزه یورو نپیوسته‌است. ۸۰٫۴ درصد مردم دانمارک مسیحی لوتری هستند.

 جزایر فارو و گرینلند قسمتی از پادشاهی دانمارک بحساب می‌آیند اما به ترتیب در سال‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۷۹ به آن‌ها خودگردانی داده شده‌است. دانمارک جنوبی‌ترین کشور اسکاندیناوی است و تنها مرزی که دارد با کشور آلمان است. پلی دریایی به نام پل اورسوند، دانمارک را به سوئد متصل می‌کند.

دانمارک از اعضای مؤسس سازمان ملل و ناتو است. کشور دانمارک دارای دولت رفاه‌است و از نظر کم بودن تفاوت درآمد مردم، در رتبه اول جهان قرار دارد. دانمارک از نظر درآمد سرانه در رتبه هفتم جهان قرار دارد و در بررسی‌های سالانه، مردم آن همواره به عنوان «راضی‌ترین» مردم جهان اعلام می‌شوند و این کشور به عنوان کشوری با کمترین فساد اداری در جهان به شمار می‌آید.

پرچم این کشور که شامل یک صلیب سفید در میان آن است قدیمی‌ترین پرچمی در جهان است که از سال ۱۸۲۱ تا به حال استفاده می‌شود. صلیب سفید این پرچم را در پرچم کشورهای سوئد، نروژ، فنلاند و ایسلند هم می‌توان دید.

کشور پادشاهی دانمارک بعد از کشور ژاپن دارای قدیمی‌ترین خاندان پادشاهی است. دانمارک دو سرود ملی دارد: یکی سرود شهروندان (با نام سرزمینی است دوست‌داشتنی) و دیگری سرود سلطنتی (به نام شاه کریستیان نزد دکل رفیع ایستاد).

تاریخ

دوران کهن

دانمارک از حدود ۱۲٬۵۰۰ سال پیش مسکونی بوده و تاریخچه کشاورزی در این سرزمین به ۳۹۰۰ قبل از میلاد بازمی‌گردد.

به عقیده تاریخدانان، پیش از مهاجرت مردم دانمارکی که گروهی از ژرمن‌ها هستند، قوم دیگری از ژرمن‌ها به نام ژوت‌ها به این منطقه آمده ‌بودند و در ژوتلند و جزایر اطراف آن ساکن شده‌ بودند. ژوت‌ها به همراه آنگل‌ها و ساکسون‌ها سه قوم نیرومند ژرمن در زمان خود به‌شمار می‌آمدند.

از قرن سوم به بعد در این منطقه به مرور سازه‌های دفاعی دانه‌ویرکه ساخته شد و با ظهور شاهان دانمارکی، تلاش‌های ساخت‌وساز در سال ۷۳۷ گسترده‌تر شد. دانمارکی‌ها از قرن هشتم تا دهم میلادی به عنوان وایکینگ شناخته می‌شدند. دانمارکی‌ها همراه با نروژی‌ها و سوئدی‌ها به تمام نقاط اروپا حمله برده و به غارت و تجارت پرداختند. وایکینگ‌های دانمارکی بیشتر در جزایر بریتانیا و غرب اروپا فعالیت داشتند.

سده‌های میانه

به‌سال ۱۲۱۹ و در ۱۵ ژوئن، شاه «والدمار دوّم» دانمارکی که او را فاتح می‌نامیدند در تنگنای بدی گرفتار شده بود. دراین وضعیت، اسقف‌های دانمارکی که همراه لشکر جنگی بودند، بر تپه‌ای گرد آمده و به دعا پرداختند. بر اساس داستان‌ها، در این هنگام، ناگاه ابرها کنار رفتند و پارچهٔ سرخ‌رنگ بزرگی از آسمان به زیر افتاد که صلیب سفید رنگی برآن دیده می‌شد. به قول داستان‌ها این نشانه‌ای عینی از جانب خداوند بود که نشان می‌داد او برای دانمارکی‌ها رحیم و خیرخواه خواهد بود.

تاریخ روشن و آشکار دانمارک به قرن دهم میلادی باز می‌گردد. در اوایل سده یازدهم کنوت فرزند سوین فتوحات زیادی را در اروپا برای دانمارک به دست آورد که از آن جمله انگلستان و نروژ بود.

پس از مرگ کنوت، دانمارک مدت‌ها درگیر اختلافات داخلی بود. در طی سده‌های دوازده و سیزدهم میلادی نیز بر وسعت متصرفات دانمارک افزوده شد و به خاطر وجود پادشاهانی مانند والدمار یکم و دوم بود در قرن چهاردهم والدمار چهارم پادشاه وقت، کوشش‌های زیادی را برای وسعت دانمارک شروع کرد که تا اندازه‌ای هم به پیشرفت‌هایی نایل آمد ولی سرانجام مغلوب رقبای اروپائیش گردید.

در سال ۱۳۹۷ میلادی پادشاه وقت ملکه مارگریت (دختر والدمار چهارم) اتحادیه کالمار را بین دانمارک و سوئد و نروژ برقرار ساخت. اتحاد با نروژ تا سال ۱۸۱۴ دوام داشت ولی اتحاد با سوئد در سال ۱۵۲۳ پایان یافت. در سال ۱۴۴۸ کریستیان اول به پادشاهی دانمارک رسید. او از خاندان اولندنبورگ بوده و نواحی شلسویگ و هولشتاین (دو ناحیه در جنوب دانمارک که در آن زمان دوک‌نشین آلمانی بودند) را تحت تسلط دانمارک درآورد.

پس از کرستیان اول پسرش ژان و سپس پسر ژان، کریستیان دوم به پادشاهی رسیدند. کریستیان دوم در سال ۱۵۱۳ به سلطنت دانمارک رسید. وی در سال ۱۵۲۰ با اقداتی که انجام داد سوئد را تصرف و ضمیمه دانمارک کرد. اما سوئدی‌ها در سال ۱۵۲۳ متحد شده و با ابطال قرارداد کالمار کشور خود را مستقل اعلام نمودند. در همان سال اشراف دانمارک علیه کریستیان قیام نموده و پس از سرنگون کردن او، عمویش فردریک اول را به سلطنت منصوب کردند.

در سال ۱۵۳۴ میلادی پس از مرگ فردریک اول (۱۵۳۳)، فرزند او کریستیان سوم به پادشاهی دانمارک (و همچنین نروژ) رسید. وی با کمک گوستاو اول پادشاه سوئد نیروهای لویک را که به دانمارک تجاوز کرده بودند شکست داد (۱۵۳۶). او مذهب لوتری را در دانمارک تثبیت کرده و به نروژی‌ها نیز تحمیل نمود. در دوران سلطنت او دانمارک به عظمت زیادی رسید. در سال ۱۵۵۹ فردریک دوم فرزند کریستیان سوم به پادشاهی رسید. در زمان وی اصلاحات اقتصادی و سیاسی زیادی انجام گرفت و دانمارک دارای نیروی دریایی گردید. پس از وی، پسر اول کریستیان چهارم به پادشاهی کشور رسید (۱۵۵۸). اما به علت خردسالی وی، تا سال ۱۵۹۶ حکومت در دست نایب السلطنه‌اش بود که در آن سال خود حکومت را به دست گرفت. در زمان سلطنت ۶۰ ساله وی، بارها با سوئد جنگید. و همچنین در جنگهای سی ساله درگیر شد ولی سیاست اقتصادی وی سبب رونق بازارهای کشور گردید.

در سال ۱۶۴۸ فرزند کریستیان با نام فردریک سوم به تخت نشست. در زمان او نیز جنگ‌هایی با سوئد واقع شد. جانشین کریستیان فرزند وی، فردریک چهارم بود. وی نیز طی جنگ‌هایی با سوئد تلاش کرد تا نواحی شلسویگ و سوئد جنوبی را به دست بیآورد ولی فقط موفق به دست آوردن ناحیه اولی شد. پس از او به ترتیب: کریستیان ششم (۱۷۳۰ میلادی)، فردریک پنجم (۱۷۴۶)، کریستیان هفتم (۱۷۶۶)، و سپس فردریک ششم (۱۸۰۸) به سلطنت دانمارک و نروژ رسیدند.

تاریخ معاصر

در زمان فردریک ششم جنگ‌هایی میان دانمارک و انگلستان در گرفت. در سال‌های ۱۵ – ۱۸۱۴ برپایه پیمان وین، نروژ از دانمارک تجزیه شد و ضمیمه سوئد گردید. ولی سایر مستعمرات همچنان در دست دانمارک باقی‌ماند. پس از فردریک ششم حکومت به دست یکی از خویشان او (کریستیان هشتم) افتاد. در این زمان دانمارک پیشرفتهای اقتصادی فراوانی یافت. پس از درگذشت وی (۱۸۴۸) پسرش فردریک هفتم و سپس کریستیان نهم (۱۸۶۳) به سلطنت رسیدند. کریستیان نهم که از خاندان سوندربورگ گلوکسبورگ بود در کنفرانس سال ۱۸۵۲ لندن مقامش در ولایتعهدی تثبیت شده بود. او در آغاز سلطنتش در سال ۱۸۶۳ ناحیه شلسویگ – هولشتاین را به دانمارک الحاق نمود. در نتیجه این عمل جنگی میان دانمارک با پروس (آلمان) و اتریش روی داد که موجب از دست رفتن ناحیه نام‌برده و چند منطقه دیگر شد. در طول پادشاهی کریستیان نهم فعالیت آزادی‌خواهان برای تدوین قانون اساسی جدید تشدید شد.

پس از کریستیان نهم فرزندش فردریک هشتم در سال ۱۹۰۶ به سلطنت رسید. وی بیشتر به مسائل نظامی توجه داشت. بعد از وی کریستیان دهم در سال ۱۹۱۲ به سلطنت نشست. دانمارک در جنگ جهانی اول بی طرف باقی‌ماند ولی در طی جنگ جهانی دوم، در سالهای ۴۵ – ۱۹۴۰ به اشغال آلمان نازی درآمده و کریستیان تحت نظر قرار گرفت. در پایان جنگ جهانی دوم دانمارک از اشغال آلمان نازی خارج شد. در سال ۱۹۴۷ با مرگ کریستیان دهم، فردریک نهم پادشاه شد. در زمان او دانمارک به حد اعلای پیشرفتهای اقتصادی و سیاسی خویش رسید. در سال ۱۹۷۲ با مرگ فردریک نهم، دختر وی مارگرت دوم به پادشاهی رسید.

ولی در ۱۹۲۰ قسمت شمالی شلسویگ به دانمارک پس داده شد. در قرن بیستم، آخرین مستعمرات دانمارک یا فروخته شد (جزایر ویرجین) یا به استقلال رسید (ایسلند) یا خود مختار گشت (گرینلند و جزایر فارو). این کشور در جنگ جهانی دوم به اشغال آلمان نازی در آمد (۱۹۴۰تا ۱۹۴۵) و از آن پس یکی از اعضای اتحاد غربی بوده‌است. از دههٔ ۱۹۶۰ روابط دانمارک به طور فزاینده‌ای با آلمان و بریتانیا بوده‌است تا با کشورهای شمالی (نروژ و سوئد) که با آنها روابط منفی دارد. دانمارک در ۱۹۷۳ به جامعهٔ اروپا پیوست، ولی پیامد پیوستن به این بازار مشترک دسته‌بندی هر چه بیشتر بین احزاب سیاسی کشور بوده و تشکیل دولت‌های ائتلافی و اقلیت را فرایندی وقت‌گیر و مشکل ساخته‌است. عدم پذیرش پیمان ماستریخت (۱۹۹۲) از سوی رأی دهندگان دانمارکی، اقدام برای اتحاد اروپا را زیر سؤال برد.

اطلاعاتی درباره کشور دانمارک

عنوان:اطلاعاتی درباره کشور دانمارک

سیاست

این کشور حکومت مشروطهٔ پادشاهی دارد و از سال ۱۹۴۵ در سازمان ملل متحد عضو است.

نظام دموکراسی دانمارک بر اساس قانون اساسی دانمارک در سال ۱۸۴۹ بنیان نهاده شده‌است. این قانون اساسی در تمام این سال‌ها تغییر کرده‌است، به عنوان مثال در سال ۱۹۱۵، حق رأی به زنان نیز اعطا شد. قانون اساسی کنونی در سال ۱۹۵۳ تعدیل شده‌است، ولی بیشتر اصول آن از شکل اولیه خود بدون تغییر باقی‌مانده‌است.

 

پارلمان دانمارک که فُلکِتین (Folketinget) نام دارد قوانین دانمارک را به رأی گذاشته و تصویب می‌کند. پارلمان دانمارک دارای ۱۷۹ عضو می‌باشد که از احزاب سیاسی مختلف برخاسته‌اند. اعضای پارلمان در هر نوبت برای یک دوره خدمت چهار ساله انتخاب می‌شوند. با این حال نخست وزیر می‌تواند قبل از این دوره چهار ساله پارلمان را منحل کرده و درخواست انتخابات عمومی کند.

دو تن از اعضای پارلمان دانمارک در گرینلند و دو تن از آنها در جزایر فارو انتخاب می‌شوند.

در انتخابات سپتامبر ۲۰۱۱ (شهریور ۱۳۹۰) در دانمارک سوسیال دموکرات‌ها به رهبری هله تورنینگ اشمیت، با فاصله اندکی توانستند پیروز شوند و با این کار، دولت راست میانه پس از یک دهه حکومت، جای خود را به احزاب چپ و اولین نخست‌وزیر زن در دانمارک داد.

هله تورنینگ اشمیت، جایگزین لارس لوک راسموسن شد و راسموسن را متهم کرد که با اعمال سیاست‌های اشتباه سبب افزایش کسری بودجه شده‌است. هله تورنینگ اشمیت در این انتخابات قول داد قوانین مهاجرتی سختگیرانه را تغییر دهد، سیاست‌های مالیاتی و هزینه‌های عمومی را اصلاح کند.

در دانمارک «حزب مردم» از حدود سال ۲۰۰۱ با نمایندگان خود در مجلس حامی یک دولت اقلیت دست راستی است توانسته با این حمایت تا حدود زیادی بر سیاست‌های مهاجرتی دولت تاثیر بگذارد و آن را به سوی سخت‌ترشدن سوق دهد.

دموکراسی

در دانمارک قانون اساسی دانمارک یا حکومت مردمی در سال ۱۸۴۹ بنیاد گذاشته شد. این قانون جانشین حکومت مطلق شد که بر طبق آن پادشاه از سال ۱۶۶۰ اختیار تام را داشت.

پایه آن، قانون اساسی ژوئن ۱۸۴۹ بود که اولین قانون اساسی دمکراتیک دانمارک بود. با وجود تغییرات در قانون اساسی، اصول آن را می‌توان هنوز در قانون اساسی کنونی مورخ ۱۹۵۳ یافت. با تغییر قانون اساسی در سال ۱۹۱۵ به زنان حق رأی داده شد.

تقسیمات کشوری

در تقسیمات کشوری جدید دانمارک که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، خاک اصلی کشور دانمارک به پنج استان (که در دانمارکی Region نامیده می‌شود) تقسیم گردید.

خاک اصلی دانمارک به پنج استان و ۹۸ شهرستان تقسیم شده‌است. استان‌های دانمارک عبارتند از هوودستادن، نوردیولند، میدیولند، شیلند، و سیددانمارک.

گرینلند و جزایر فارو نیز دو قلمرو برون‌مرزی و خودگردان دانمارک به شمار می‌آیند.

عهدنامه‌های بین‌المللی

دانمارک یکسری عهدنامه‌های بین‌المللی جهت دفاع از حقوق بشر را امضاء کرده‌است. مثلاً قطعنامه‌های سازمان ملل علیه شکنجه، مبارزه با هر نوع تبعیض نژادی، هر نوع تبعیض علیه زنان و حقوق کودکان را امضا کرده‌است.

دانمارک با عضویت در شورای اروپا به عهدنامه حقوق بشر اروپا پیوسته‌است که خود تأثیر فراوانی روی قوانین دانمارک دارد.

اتحادیه اروپا

از سال ۱۹۷۳ دانمارک عضو اتحادیه اروپا – که قبلا بازار مشترک اروپا نامیده می‌شد – بوده‌است. در طی دوران عضویت دانمارک، اتحادیه اروپا در فعالیتهای بیشماری نفوذ پیدا کرده‌است و مردم دانمارک اغلب در مسائل مربوط به رابطه کشور با اتحادیه اروپا به دو گروه تقسیم شده‌اند.

سازمان ملل متحد

دانمارک با عضویت خود در سازمان ملل در کمک به نیازمندان و برقراری صلح و ایجاد رشد و پیشرفت در دنیا و پیشبرد احترام به حقوق بشر تلاش نموده است.

ناتو

عضویت دانمارک در سازمان نظامی ناتو و سازمان همکاریهای اقتصادی و بنیادی جهان غرب (او ای سی دی) این کشور را به ایالات متحده آمریکا، کانادا و یکسری ممالک اروپایی نزدیکتر کرده‌است.

همکاری بنیادی بین‌المللی

دانمارک یکی از کشورهای معدودی است که بیش از میزان تعیین شده سازمان ملل برابر هفت دهم درصد از درآمد ناخالص ملی را صرف همکاریهای بنیادی در کشورهای فقیر قاره آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین می‌کند.

این کمک مالی از طریق سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین‌المللی و همچنین مستقیماً از دانمارک به کشورهای دریافت کننده تقدیم می‌شود.این کمک بر پایه همکاری با ممالک دریافت کننده قرار دارد تا آنان شخصاً مسئولیت رشد و پیشرفت جوامع خود را بعهده بگیرند.